2024-08-22 06:24Nyheter

Tuffos utlysning 2024 är öppen

Barn gräver i jordBarn gräver i jord

Tuffo (Teknikutveckling och forskning inom förorenade områden) är SGI:s utvecklingsprogram som finansierar forskningsprojekt inom efterbehandling av förorenade områden. Utlysningen 2024 är nu öppen för ansökningar.

Vi efterlyser projektidéer för förstudier och fullskalestudier med innovativa åtgärdslösningar för förorenade områden som ligger nära praktisk tillämpning.

Målet med Tuffo är ny kunskap som bidrar till att saneringstakten i Sverige ökar och miljökvalitetsmålet "giftfri miljö" kan uppnås. Det här når vi bäst tillsammans, därför ställer vi höga krav på samverkan mellan olika aktörer i de projekt som beviljas forskningsmedel. Ansökan om forskningsfinansiering av ett projekt genomförs i två steg. I det första steget som nu är öppet skickar ni in en projektidé där ni översiktligt beskriver idén tillsammans med en tänkt projektorganisation. Om er ansökan går vidare till nästa steg blir ni inbjudna att skriva en fullständig ansökan där projektet beskrivs mer detaljerat.

Mer information om hur ni skriver er ansökan och tidplanen för utlysningen finns publicerad på SGI:s hemsida. Läs gärna mer på www.sgi.se/tuffo. Hör gärna av er till Tuffos kansli med eventuella frågor.

Välkomna med er ansökan!

Kontakt:

Carolina Ersson, programansvarig Tuffo, e-post: carolina.ersson@sgi.se, tel: 013-20 18 61

Thereze Ladekrans, programsekreterare Tuffo, e-post: thereze.ladekrans@sgi.se, tel: 013-20 18 68 

 


Om Statens geotekniska institut

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet. Vi arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. Vi arbetar också med att ta fram ny kunskap och nya metoder för att sanera förorenade områden. Dessutom bidrar vi till arbetet med att nå de nationella miljökvalitetsmålen. De miljömål som framför allt berör vår verksamhet är God bebyggd miljö och Giftfri miljö.